Pri workshope sa dozviete stručnú teoriu okolo domácej výroby tekutého chleba - piva - a spoločne pak uvaríme základ pre živé - nefiltrované, nepasterizované - bylinné pivo. Používať budeme iba prirodné suroviny - vodu, slady, chmel, lokálne bylinky, kvasinky. Postupy budú čo najjednoduchšie a použijeme iba zariadenie bežnej domácej kuchyne - sporák, teplomer, hrnce, varešky, sitká, poháre, plátno a pod. Zvyšky po výrobe piva zrecyklujeme do podoby klasického chleba v pevnom skupenstve.
Varenie a teoretická príprava vyvrcholí degustáciou doma vyrobeného "piwka". Keďže to, ktoré bude vyrobené počas víkendovky, musí nejaký čas zrieť, svoje diela prinesie na ochutnanie lektor. Vami vyrobené pivo si môžete po dohode a za malý symbolický poplatok pokrývajúci náklady na fľašku a ďalšie spracovanie vyzdvihnúť neskôr, pri ďalšej návšteve Zaježovej.
O lektorovi:
Jozef "Dodo" Sládok je dlhoročný nadšenec domácej výroby piva. Momentálne pripravuje profesionalizáciu a založenie malého pivovaru v Detve.
Samotný workshop začína v sobotu ráno, na Sekier ste vítáni už od piatku večera
Poplatok 50 € zahŕna spanie v posteliach v hosťovskej izbe a velmi kvalitnú, z veľkej časti na Sekieri vyprodukovanú stravu. K dispozícii budú mliečne produkty, mäso a vajíčka zo Sekierskej farmy. Ubytovanie na Sekieri vhodné iba pre nenáročných ľudí, keďže ako sociálne zariadenie máme k dispozicii iba latriny.
Info k ubytovaniu a rezervácie: 0903235532, sekier(zavináč)zajezka.sk