Čchi kung čung juan v prírode

Málokto tuší o čom všetkom môže byť čchi kung. Pozývame Vás ho spoznať, zažiť a predovšetkým sa naučiť cvičiť. Od piatka do nedele môžete absolvovať približne 15 hodín výuky základov umenia vnútornej premeny, jednoduchej vedy o živote. Do tretice na Sekieri, pod vedením inštruktora školy - čchi kung čung juan ( zhong yuan qi gong - zyq ) Miroslava Chudeja.
 

ZYQ patrí medzi najstarší a najkomplexnejší liečebný smer - doteraz živú školu tichého čchi kungu. Ktorá od dávnych dôb prináša možnosti k náprave zdravia a rozvoju človeka. Cvičíme jednoducho, pracujeme na vlastnej premene najmä tréningom našej pozornosti - meditácii. Uvoľňujúcimi pohybovými – prípravnými, a účinnými základnými cvičeniami, ktoré postupne prinášajú mnoho benefitu do života. Prostredníctvom dávneho poznania o fungovaní ľudského organizmu sa vďaka cvičeniu vraciame naspäť k prírode. K prirodzeným kvalitám ľudskej existencie - ku šťastiu a slobode.

Úvodný, prvý stupeň je zameraný na uvoľnenie tela - zlepšenie zdravia.

Zvyšujeme množstvo a kvalitu životnej energie a využívame ju k vlastnému ozdraveniu. Dosahujeme a udržiavame vnútornú rovnováhu organizmu. Dobré zdravie a dostatok energie je nie len dôležitý základ k šťastnému životu, ale aj k rozvoju človeka - k rozvoju intelektu, vnímania, posiľneniu ducha... V ZYQ od začiatku trénujeme myseľ. Zlepšujeme pozornosť, koncentráciu a schopnosť sa uvoľniť.  

Aj keď tento ucelený rozvojový system - cvičenie obsahuje prvky budhizmu, šamanizmu, taoizmu a konfucianizmu, ostáva bez ideológie. Ide o cvičenie - prácu samotnú, ktorá umožňuje skutočnú premenu organizmu, a tým aj spôsob myslenia. To prináša lepšie porozumenie realite, v ktorej sa nachádzame. Na Vašom vierovyznaní nezáleží, cvičenie je bezpečné a nie je v rozpore s inými spôsobmi rozvoja.

Čchi kung čung juan je výnimočný ohľadom výuky. Správnemu prevedeniu jednotlivých cvičení Vás naučí certifikovaný inštruktor zyq Miroslav Chudej.  Vysvetlí Vám tiež význam cvikov a cvičenia celkovo. Dozviete sa mnoho zaujímavých a užitočných informácii v oblasti rozvoja človeka.

" Šťastie sme zvyknutí hľadať niekde tam vonku. Tam niekde sa pozeráme a riešime mnoho vecí - okolnosti, ktoré nás ovplyvňujú. Pri cvičení čchi kung-u čung juan k tomu získavame viac energie a väčšiu chuť veci realizovať. Ale učíme sa aj niečo neobvyklé - riešiť "veci vo vlastnom vnútri". To, čo všetky tie okolnosti "len ovplyvňujú".   Miroslav Chudej, ktorý má právo vyučovať I. a II. stupeň ZYQ sa tomuto umeniu intenzívne venuje ôsmy rok.

FBookové stránky inštruktora: https://www.facebook.com/zyqinstructormiroslav/ 

  Organizácia:

Začneme v piatok večer, a s výukou a cvičením skončíme v nedeľu po obede. Prax a vysvetľovanie si spríjemníme výletmi do krásneho okolia. Budeme cvičiť aj vonku. 

Odporúča sa vhodné - voľné oblečenie, obuv, karimatka, meditačný vankúš alebo niečo podobné na sedenie.

Predbežný program kurzu, v rozsahu cca 15 hodín :

piatok  10.8.        18:30 - 21:00

sobota 11.8.    9 - 12:30, 14 - 17:30

nedeľa 12.8.       9 - 12h, 13 - 15h 

Kurz je vhodný pre deti aj seniorov, náročnosti cvičenia sa netreba obávať. Vhodný aj pre len anglicky hovoriacich.

Ak budete mať problém s dopravením sa na miesto -  prísť / odísť. Napíšte nám, pokúsime sa Vám pomôcť. Napíšte prosím, ak budete ochotní niekoho odviesť autom ( príp. naložiť cestou ). 

Cena kurzu zahŕňa aj kvalitnú stravu z miestnych zdrojov ( vegetariánsku aj nevegetariánsku ) a ubytovanie. 10€ zľava, ak si prinesiete spacák a budete spať na sene alebo vo vlastnom stane.

Na miesto sa dá dostať len terénnym autom. Obyčajným autom sa dostanete cca 1km od miesta, nad Podsekier. Odtiaľ musíte prejsť pešo. Ak budete mať problém dostať sa na miesto alebo naspäť, dajte nám vedieť. Pokúsime sa Vám pomôcť.

 

Pre registráciu je treba uhradiť poplatok vopred na účet.

Viac informácii a prihlasovanie: miroslav.zyq@gmail.com, 0944278814

 

POZNÁMKA SPRÁVCOV STRÁNKY: Pokiaľ nie je v texte uvedené niečo iné, kontakt k prihlasovaniu a ďalším informáciam získate tak, že kliknete na meno organizátora vedľa obrázku k podujatiu.